понеделник, 7 февруари 2011 г.

Сърцеразбивач


Френската романтична комедия „Сърцеразбивач" се завърта по кината в страната от 4 февруари. Заглавието е на режисьора Паскал Шомей („Петият елемент") и сценаристите Лоран Зетун и Джереми Донер. В главните роли пък са секссимволите Ванеса Паради и Ромен Дюри.
Историята на „Сърцеразбирач" разказва за Алекс (Дюри), който следва житейската си мисия да
спасява жени от „влюбване в погрешния".


Това обаче не е просто призвание, а бизнес - той е екипът му, съставен от сестра му и съпруга й, срещу известна сума развалят връзки, пред които няма бъдеще.

Оръжието на Алекс е неудържимият му чар, но в един момент то се обръща срещу него - когато съблазнителят е изправен пред поредната си „мишена" - Жулиет (Ванеса Паради). Тогава вече ситуацията тотално се обърква, а развръзката е с твърде неочакван край.


Яж, моли се и обичай!
 "Успокояваща и вдъхновяваща, написана с невероятно остроумие, тази книга е за всеки, който някога е губил нещо или си е казвал, че би трябвало да има и друг, по-добър път."


Елизабет Гилбърт e млада омъжена жена, която не е щастлива от семейния си живот. След мъчителен развод и бурна любовна връзка тя е съсипана и объркана, но и свободна както никога преди. 

Лиз се отправя на едногодишно пътешествие в търсене на щастието и равновесието в живота си. Най-напред прекарва четири месеца в Рим, където учи италиански с помощта на красиви братя близнаци, въздържа се от романтична обвързаност (въпреки близнаците) и напълнява с десет килограма


След това прекарва четири месеца в ашрам в Индия, където установява, че за да постигнеш просветление, трябва да си готов дори да ставаш посред нощ и да търкаш пода на храма. Там успява да обуздае част от демоните в себе си. 


 Накрая се озовава на Бали, където беззъб шаман на неизвестна възраст й показва нов път към покоя - просто седи и се усмихвай. 

И ето че щастието бавно пропълзява в нея и я завладява.

Ню Йорк Таймс

Одеяло - Заек
Пълно описание